Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Wat is een custom fit overhemd?

Kleren maken de man en overhemden doen het altijd goed. Overhemden zijn er echter in verschillende modellen, zogenoemde fits. Wij hebben voor u uitgezocht wat een custom fit overhemd is.


Jacues Britt overhemd - custom fit
 

Wat is een custom fit overhemd? Een custom fit overhemd is een overhemd met een rechte pasvorm. Dit houdt in dat het overhemd niet getailleerd valt. Een custom fit overhemd heeft evenveel ruimte rondom de borst als rondom de buik. Het kan zijn dat u in plaats van custom fit vaker de benaming regular fit tegenkomt. Beide benamingen worden gebruikt voor hetzelfde model.

 

Custom fit overhemden waren vroeger de standaard, toen er nog maar een, recht model overhemd bestond en (sterk) getailleerde pasvormen nog niet in de mode waren.

 

Nu is duidelijk wat een custom, of regular fit overhemd precies is. Er valt echter nog veel meer te vertellen over het custom fit overhemd en hoe, waar en wanneer deze gedragen wordt.

 

Custom Fit Overhemd

Een custom fit overhemd heeft een rechte pasvorm. Hoewel meer getailleerde overhemden tegenwoordig meer in de mode zijn en de custom fit daarom als een beetje ouderwets wordt gezien, is een custom fit overhemd altijd een veilige en bovendien comfortabele keus om te dragen.

 

Typerend voor een custom fit overhemd is dat de breedte van het overhemd bij de borst hetzelfde is als de breedte rondom de buik. Hierdoor valt het overhemd recht en niet getailleerd. Om deze reden zit een custom fit bij vrijwel elke man goed om het lichaam.

 

Bij een custom fit overhemd is het belangrijk dat u bij de borst niet te veel stof overhoudt. Het overhemd mag echter ook niet zo strak zitten dat er knoopjes op springen staan. Als dit beide niet het geval is, zal de fit bij de buik meestal ook goed zitten.

 

Een custom fit overhemd is een overhemd met een recht model waarin u altijd genoeg bewegingsruimte zult hebben, dit in tegenstelling tot overhemden met een meer getailleerde pasvorm.

 

Klaar om onze custom fit overhemden te proberen? Bekijk hier onze custom fit overhemden.

 

Verschil tussen custom fit vs. slim fit

De tegenhanger van een custom fit overhemd is de slim fit. Dit is, zoals u wellicht al verwacht, een overhemd met een heel getailleerde pasvorm. Een slim fit overhemd valt slank langs het lichaam en is rondom de buik beduidend smaller dan rondom de borst.

 

##Verschillende pasvormen overhemd

U zult waarschijnlijk overdonderd worden door de benamingen die voor de verschillende pasvormen van overhemden worden gebruikt.

 

Van het klassieke, rechte overhemd van vroeger zijn we inmiddels naar overhemden in vele soorten en maten gegaan. Comfort fit, regular fit, modern fit, tailored fit, fitted, slim fit, body fit en super slim fit zijn onder andere benamingen die u regelmatig tegen zult komen.

 

Om verwarring voor eens en voor altijd tegen te gaan, hebben wij een tabel met daarin een overzicht van de verschillende fits voor u gemaakt. U zult zien dat er voor hetzelfde soort overhemd verschillende benamingen zijn.

 

 

  Wijd Recht Licht getailleerd Getailleerd Strak
Comfort fit ++ ++ - - -
Regular - ++ + - -
Custom fit - ++ + - -
Classic fit - ++ + - -
Modern fit - - ++ - -
Contemporary fit - - ++ - -
Loose fit - - ++ - -
Fitted - - + - -
Tailored fit - - + + -
Slim fit* - - + + +
Body fit* - - + + +
Super slim - - - - ++
Smart fit - - - - ++
Tight fit - - - - ++
Body fit - - - - ++

 

* Voor slim fit en body fit geldt dat de pasvorm per merk verschilt, bij Italiaanse merken vallen deze pasvormen strak, bij Nederlandse merken zal dit iets losser zijn.

 

Voordelen & nadelen custom fit

Voordelen van custom fit

- Over het algemeen staat een custom fit overhemd goed bij elke man;

- Extra geschikt voor mannen met een buikje of steviger postuur.

 

Nadelen van custom fit

- Dit model volgt misschien niet helemaal de mode, die meer getailleerd is.

 

Wanneer draag je custom fit?

Voor mannen met een buikje of een wat steviger postuur is het fijn om een custom fit overhemd te dragen. Doordat het overhemd een rechte pasvorm heeft, zal hij niet snel te strak bij de buik zitten. Dit in tegenstelling tot een overhemd met een meer getailleerde pasvorm, zoals de slim fit.

 

Een custom fit overhemd is een fijn overhemd voor mannen die een beetje taille willen, maar die te stevig gebouwd zijn rondom de buik voor een getailleerde pasvorm, zoals de slim fit.

 

Daarnaast draagt u een custom fit overhemd wanneer u een klassiek, niet getailleerd pak draagt. Onder een recht gesneden pak hoort natuurlijk een overhemd met een rechte pasvorm.

 

Bovendien doet een regular fit het goed in een casual look. Dit is niet alleen omdat het een casual uitstraling heeft, maar ook omdat een casual fit iets losser zit dan bijvoorbeeld een slim fit en daardoor comfortabeler draagt.

 

Gerelateerde vragen

Wat is een classic fit overhemd? Met een classic fit overhemd wordt hetzelfde bedoeld als met een regular of custom fit overhemd. Ook een classic fit overhemd heeft dus een rechte pasvorm.

 

De naam classic fit komt van klassiek, vroeger hadden alle overhemden namelijk deze pasvorm. Vroeger bestond er maar een pasvorm, de wat we nu noemen classic, regular of custom fit.

 

Wat is een modern fit overhemd? Een modern fit overhemd heeft een licht getailleerde pasvorm. Zoals u na het lezen van de vorige vraag wellicht al vermoedt, staat de modern fit voor de mode van onze huidige, moderne tijd.

 

Een modern fit overhemd heeft veel meer taille dan een classic/regular/custom fit overhemd, maar is niet zo getailleerd als een slim fit. Wilt u dus een overhemd die niet helemaal recht, maar ook niet super getailleerd is, dan raden wij u aan om voor een modern fit overhemd te gaan.

 

Wilt u meer weten over modern fit? Lees hier ons artikel over de pasvorm.

 

Wat is een tailored fit overhemd? Een tailored fit overhemd heeft een getailleerde pasvorm. Een tailored fit valt tussen de licht getailleerde en getailleerde pasvorm in. Tailored komt van tailor-made ‘op maat gesneden’. Dit is een verwijzing naar de rug van het overhemd, die iets smaller is en daarna goed aansluit op het lichaam.

Wilt u meer weten over tailored fit? Lees hier ons artikel over de pasvorm.