Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
VAKANTIEDEALS TOT 30% KORTING >

Overhemden strijkvrij

Op zoek naar mooie overhemden die je niet hoeft te strijken. Bij de aanschaf van een kreukvrij overhemd is het belangrijk dat de overhemden gemaakt zijn van 100% katoen. De meeste strijkvrije overhemden zijn vaak gemaakt van nylon of worden in een in een bad met ammoniak gelegd (een chemisch proces zorgt ervoor dat de stof strijkvrij wordt). De stof van deze overhemden hebben (bijna) geen ademend karakter, wat tot zweterigheid leidt. Vaak is de coating van deze overhemden na 10 tot 15 wasbeurten eraf gewassen, waardoor de strijkbout er gewoon weer overheen moet.Onze collectie overhemden bestaat volledig uit strijkvrije overhemden (iron free) van 100% katoen. De stof van deze overhemden hebben een speciale behandeling gehad. De katoenen vezels worden eerst in een harsbad gelegd. Daarna wordt het langstapelige katoenen draad getwijnd, ofwel ineengedraaid. Na dit proces worden de draden geweven tot een kreukvrije stof. Het grootste voordeel van dit proces is dat het katoen haar ademde karakter en luxe uitstraling behoud. 

Een goed strijkvrij overhemd heeft natuurlijk meer nodig. Een overhemd is een belangrijk onderdeel als je er goed gekleed uit wilt zien. Let daarom op bij de aanschaf van een overhemd op de pasvorm, kleur en de kwaliteit.

De overhemden uit onze online collectie zijn allemaal van 100% katoen en blijven totdat de boorden / manchetten versleten zijn (na meer dan 100 wasbeurten) kreukvrij. Door hun ademde karakter zijn de overhemden aangenaam om te dragen (zuurstofdaarlatend en hebben maximale vocht opname). Wij werken uitsluitend met merken die zich hebben bewezen in de heren mode. Bij ons kunt u terecht voor strijkvrije overhemden van OLYMP, Eterna en Seidensticker.

Overhemden strijkvrij mogen maximaal op 40 graden worden gewassen. Was witte en gekleurde was altijd gescheiden en was een overhemd altijd binnenste buiten en sla de boord en manchetten naar binnen.  Met ten hoogste 6 overhemden per wasbeurt bereik je het beste resultaat. Centrifugeer de overhemden op maximaal 600 toeren en hang daarna de overhemden zo nat mogelijk op (boord en manchetten met de vingers glad strijken). Het gewicht van het water trekt de kreukels uit het overhemd. Eventuele resterende vouwen worden door uw lichaamswarmte vanzelf glad. 

Wij adviseren u de strijkvrije overhemden niet te drogen in een wasdroger, dit voor het behoud van uw overhemden.

Onze collectie overhemden strijkvrij >>