Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
Alle hoofdcategorieen Verfijn op subcategorie
Filter

Wing boord

Al sinds het jaar 1900 is dit een populaire keuze voor mannen die naar een formele gelegenheid gaan. U kunt overhemden met deze boord het beste dragen in combinatie met een smoking of een rokkostuum. Mannen die een wing boord dragen zullen zich meteen stijlvol en formeel voelen, wat deze kraag het perfecte accent maakt voor een nette outfit. U kunt verschillende vadermoordenaar overhemden vinden in onze webshop, zodat u altijd een prachtig overhemd klaar hebt liggen voor iedere formele gelegenheid. Wanneer u graag experimenteert met kleuren bent u ook bij ons aan het juiste adres, want wij kunnen u verschillende overhemden met wing boord aanbieden in de meest stijlvolle kleuren.

De vadermoordenaar

De Nederlandse naam voor een wing boord is opmerkelijk. U zult zich misschien afvragen hoe deze formele kraag aan zijn unieke naam komt. De oorsprong van deze boord ligt in het Verenigd Koninkrijk, waar deze stijl populair werd door minister-president Gladstone. Gaandeweg kreeg de kraag steeds langere en scherpere "vleugels", waardoor de naam wingtip gebruikelijk werd. Rond het jaar 1900 was deze boordstijl overal te zien in het Verenigd Koninkrijk. In deze tijd was deze boord namelijk het toppunt van stijl, waardoor iedere man gezien wilde worden met een hoog opstaande kraag met lange vleugels. Tegenwoordig is de kraag niet meer een alledaagse stijl, maar wel een populaire keuze voor black tie gelegenheden. De stijl verspreidde zich door Europa, waarbij ieder land een eigen naam bedacht voor deze boord. Zo bedachten de Fransen de originele naam "mee-eter", die het boord te danken had aan de manier waarop eten gemakkelijk kwijtraakte in de hoog opstaande kraag. Dit Franse woord is meteen de oorsprong van de Nederlandse term vadermoordenaar. De Fransen noemden de boord "parasite", maar de Duitsers verwarden dit met het woord "parracide", wat letterlijk vertaald kan worden naar vadermoordenaar. Via de Duitsers bereikte deze vreemde benaming de Nederlanders, waardoor deze kraag vandaag de dag nog steeds een vadermoordenaar wordt genoemd. Gelukkig doet de lugubere naam geen afbreuk aan het stijlvolle uiterlijk van deze kraag, dus de vadermoordenaar kan nog steeds gedragen worden naar de meest chique feesten en gelegenheden.

Het unieke uiterlijk van een wing boord

Doordat de vadermoordenaar ook wel een wingtip boord wordt genoemd, is het duidelijk wat u zich kunt voorstellen bij deze stijl. De kleine vleugels van het boord hebben een scherpe punt die naar beneden wijst. In tegenstelling tot veel andere kragen, hangt de wing boord gedeeltelijk over het overhemd heen. De lengte van de vleugels kan variëren, maar is over het algemeen niet al te lang. Hierdoor geeft de wing boord een mooi accent aan het overhemd. Bovendien zorgen de kleine vleugels ervoor dat het overhemd met wingtip gecombineerd kan worden met stijlvolle accessoires zoals een vlinderdas of zelfstrikdas. Sommige mannen kiezen ervoor om deze stijl te combineren met een stropdas, al is dit niet de meest ideale manier om een das te dragen. De meeste vadermoordenaar overhemden zullen in het wit te vinden zijn, maar u kunt altijd een gekleurd exemplaar vinden wanneer u meer wilt experimenteren met uw stijl. Een lichte grijze of blauwe kleur is perfect te combineren met formele jasjes. De kleur houdt het geheel levendig, terwijl de wing boord zorgt voor dat klassieke formele accent.

Hoe stijl je een vadermoordenaar?

Tegenwoordig is het dragen van een wing boord voornamelijk gebruikelijk bij formele gelegenheden. De kraag wordt echt gezien als een stijlvolle toevoeging voor een black tie outfit. Het dragen van een wingtip boord is dan ook geschikt bij een smoking of rokkostuum. Het moge dus duidelijk zijn dat deze boord niet geschikt is voor een informele gelegenheid. Zakenlunches, bruiloften en andere belangrijke evenementen zijn wel de uitgelezen momenten om een wingboord te dragen. De vadermoordenaar is een kraag die u zult vinden op echte black tie overhemden, zodat u ze gemakkelijk kunt combineren met de nette jasjes en broeken die bij een smoking horen. U kunt uw overhemden met wing boord combineren met een vlinderdas of zelfstrikker. Het uiterlijk van deze boorden is namelijk precies afgestemd op deze accessoires, zodat ze goed tot hun recht komen in een nette outfit. Het is gebruikelijk om deze dassen over de boord heen te dragen. De rest van uw kleding is afhankelijk van de vraag of u naar een black tie of white tie gelegenheid gaat. Bij een black-tie gelegenheid hoort een smoking. Deze smoking kunt u aankleden door uw eigen kleur jasje of overhemd te kiezen. De sokken horen afgestemd te zijn op één van deze twee elementen in uw outfit. U maakt een black tie outfit helemaal af met een pochet. White tie gelegenheden vragen om een rokkostuum. De jas is hierbij langer aan de achterkant dan aan de voorkant. De vadermoordenaar komt terug in het stijve witte overhemd. Voor alle soorten formele gelegenheden heeft u een vadermoordenaar overhemd nodig, dus deze overhemden zijn breed inzetbaar.

Een volledige outfit online kopen

Uw formele kleding begint bij een overhemd met opstaande kraag, maar eindigt daar niet bij. Wanneer u op zoek bent naar een webshop waar u al uw formele kleding kunt kopen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een groot assortiment aan wing boord overhemden die in allerlei verschillende kleuren en stijlen voorkomen. Ook overige onderdelen voor uw outfit zoals jasjes en sokken kunt u in ons assortiment vinden. Onze ervaren stylisten kunnen u helpen met op maat gemaakt stijladvies. Zij helpen u met het uitzoeken van de perfecte smoking overhemden voor iedere gelegenheid. Uw bestellingen worden gratis verzonden en wij kunnen u 100 dagen bedenktijd aanbieden. Zo kunt u altijd in het comfort van uw eigen huis bepalen of u tevreden bent met uw nieuwe aankoop. Het vinden van stijlvolle kleding is helemaal niet meer moeilijk. In onze online winkel kunt u beginnen met het samenstellen van uw formele outfit voor het volgende speciale evenement. Heeft u vragen over uw bestelling of over enkele producten uit ons assortiment? Dat is geen probleem, want onze klantenservice staat klaar om uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Zo kunt u altijd en overal de mooie overhemden met wing boord uitzoeken waarmee u op iedere gelegenheid ontzettend chique voor de dag komt.

Wing (Vadermoordenaar) overhemd


Een overhemd met wing boord is de ideale keuze wanneer u een overhemd zoekt voor een formele gelegenheid. Deze boord wordt in het Nederlands ook wel de vadermoordenaar genoemd en is te herkennen aan de twee overhangende vleugels met scherpe punten. Een wing boord bevindt zich meestal op een smoking overhemd en is net even wat chiquer dan een overhemd met een Kent kraag.

Bestel uw favoriete boord eenvoudig online. Gratis verzending en retour!
Sorteren naar
Sorteren naar