Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE SALE IS BEGONNEN: TOT 50% KORTING! >

Wat is een dubbele boord?

Een dubbele boord is een boord die uit twee of meer lagen bestaat. De kraag krijgt sterke contrasten door de gebruikte stoffen. Dubbele boorden zijn meestal button down. De lagen hebben ieder een eigen kleur of patroon. Op deze manier wordt een interessant en vaak complex ontwerp bereikt.


Voorbeeld van een dubbele boord
 

Wat is de meerwaarde van een dubbele boord?

De dubbele boord maakt het mogelijk om het overhemd als middelpunt van een outfit te dragen. Het gelaagde ontwerp van de kraag zorgt ervoor dat het overhemd zowel als hemd en als accessoire tegelijk dient. Er zijn honderden ontwerpen verkrijgbaar, waardoor u tal van stijlvolle combinaties kunt maken. Een dubbele boord is extra stevig, en staat daarom goed op zichzelf.

 

De geschiedenis van de dubbele boord

De dubbele boord werd al gedragen tijdens formele gelegenheden in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Destijds was de dubbele boord puur functioneel: er werden twee lagen gebruikt om de boord stijver te maken. Er werden geen contrasten aangebracht. De dubbele boord zoals we die nu kennen werd vooral populair rond 2012, toen Ted Baker en Zara de shirts in hun collectie opnamen. Toch blijft de dubbele boord een overhemd voor liefhebbers.

 

Hoe draagt u een dubbele boord?

U kunt een dubbele boord uitstekend los dragen, maar ook met een stropdas kunt u elegante combinaties maken. Combineer dan het ontwerp van de stropdas met het ontwerp van de kraag, bijvoorbeeld in dezelfde kleur of hetzelfde ontwerp als de onderste laag.

 

Welke stropdasknoop staat goed bij de dubbele boord?

U kunt de dubbele kraag met een stropdas dragen, maar de boord staat ook los goed. De dubbele boord is meestal iets groter: het ontwerp kenmerkt zich door riante en opvallende details, zoals extra knopen in een contrastkleur, en de knoopsgaten worden afgezoomd met een accentkleur. De kraag is bijna altijd button down. Daarom staan deze boorden vooral goed met dikkere stropdassen, in een (redelijk) dikke knoop, zoals een (dubbele) Windsor. Doordat u de punten van de kraag vastknoopt, blijft een stropdas mooi op zijn plek zitten.

 

Staat een dubbele boord goed bij mijn gezicht?

De boord bepaalt mede hoe uw gezicht uitziet. Per gezichtstype passen verschillende boorden goed, en andere minder. Omdat een dubbele boord wat grover is staat deze boord vooral goed bij mannen met een wat groter hoofd, met sterke kenmerken. De button down valt iets nauwer, waardoor uw gezicht iets wordt verlengd wanneer u het met een stropdas draagt. Draagt u de boord los? Dan valt deze redelijk wijd, en helpt het uw gezicht te versmallen. De dubbele boord is daarom erg geschikt voor vollere, sterke gezichten. Heeft u een spits, smal, en driehoekig gezicht? Kies dan bij voorkeur voor een klassieke button down of Haïfisch boord.

Informatie over andere type boorden: