Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

Wat is een straight point kraag?

De straight point kraag of collar, ook wel Turn down of rechte boord genoemd, is de meest klassieke soort boord voor een overhemd. De scherpe en lange punten van de kraag wijzen bij het dragen direct naar beneden.De straight point kraag wordt veruit het meest ter wereld gedragen. De Kent kraag en de Cambridge kraag zijn bekende varianten van deze boord.
 

Hoe ziet een straight point kraag eruit?

De lange en ietwat nauwe punten van de straight point vallen vanaf de nek bijna recht naar beneden. Ten opzichte van andere type kragen heeft de straight point een nauwere en langere punt. Deze uitgerekte punten geven visueel een ‘dunnere’ look aan het gezicht.
 

Hoe draag je een straight point kraag?

De boord is redelijk breed waardoor die een groot gedeelte van de nek bedekt. Bij het dragen van een stropdas zie je alleen de knoop van de das. Dit type overhemd kan echter ook prima zonder das gedragen worden en is daarom geschikt voor verschillende looks. Bij het dragen van een jasje worden de kraagpunten niet bedekt.
 

Welke afmetingen heeft de straight point kraag?

Beide kraagpunten staan 2,5 tot 7,5 cm uit elkaar. Dit komt overeen met 50 tot 70 graden. De hoogte van de boord is 2,5 tot 5 cm en de kraagpunt is 5 tot 7,5 cm lang.
 

Soorten kragen

De Straight Point kraag is een echte klassieke boord. Drie andere bekende kraagsoorten zijn de Button Down, de Cutaway en de Wide Spread. De Wide Spread collar heeft een iets wijdere afstand tussen de twee punten. De Cutaway (of Haifische) kraag heeft de meeste wijde afstand tussen de boordpunten. De Button Down kraag heeft een knoopje bij de kraagpunten zodat die netjes omlaag blijven zitten. Dan heb je nog speciale kragen zoals de Wing kraag, een minimalistische kraag die bedoeld is voor Black of White Tie. De Club kraag heeft afgeronde punten. De Square kraag heeft vierkante punten in plaats van scherp aflopende punten. En de Band kraag heeft geen punten, maar is een minimalistische ronde boord die vaak in Oosterse landen gedragen wordt.


Welk typ gezichtsvorm past het beste bij de straight point kraag?

Het grote voordeel van de straight point kraag is dat hij bij bijna alle mannen goed staat. Mannen met en wijd of rond gezicht hebben visueel het meeste baad bij dit type boord. Lees hier meer over kragen die het beste bij jouw gezichtsvorm passen.