Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

De beste stoffen voor mannelijke en vrouwelijke onderbroeken

Voor de heren zijn er lange of korte boxershorts, aangesloten of wijde boxershorts, de slip, de string of jockstrap. Voor vrouwen zijn er minishorts, hipsters, slips, strings, tanga’s en onderbroeken met high-waist. In dit artikel leggen we je uit welke stoffen er zijn en wat de beste stoffen zijn voor jouw ondergoed.
 

 

De beste stoffen voor mannelijke en vrouwelijke onderbroeken  

Katoen

Ondergoed van katoen is het meest gangbaar, al jaren. Katoen groeit uit de zaden van de katoenplant. Katoen is sterk, zit lekker, slijt niet snel en het is warmteregulerend, vochtabsorberend en luchtdoorlatend. Het nadeel van katoen: het droogt niet zo snel als bijvoorbeeld microfiber. Als je zweet, blijft je ondergoed dus langer vochtig.
 

Microfiber

Zoals uitgelegd in de vorige alinea, droogt microfiber sneller op dan katoen. Ideaal tijdens het sporten of als je standaard veel zweet! Microfiber is een duurzame mix van synthetische stoffen (polyamide, polyester of nylon) en elastaan. Een stof mag officieel microfiber genoemd worden als een draadje niet dikker is dan 1 of 1.3 decitex. Decitex is: ongeveer 1/100 van een mensenhaar.
 

Bamboe

Dit geweldige materiaal is helemaal natuurlijk. Bamboe is duurzaam door de snelgroeiende plant waarvan de bamboestokken steeds weer geoogst worden. Helaas is het chemische proces om van bamboestokken textiel te maken, niet zo milieuvriendelijk. De fijne eigenschappen van bamboe: het neemt veel vocht op, heeft een antibacteriële werking, het valt soepel, is zacht en krimpt niet.
 

Lyocell (Tencel)

Dit dunne stofje, met Tencel als merknaam, is super zacht en duurzaam en wordt gemaakt van houtpulp van eucalyptusbomen. Het is milieuvriendelijker dan de meeste ondergoed stoffen, het materiaal valt mooi om je lichaam en je voelt het bijna niet zitten. Een fijn voordeel: je blijft fris in lyocell, vanwege de vocht absorberende en sneldrogende eigenschappen.
 

Viscose

Viscose is gemaakt uit natuurlijk cellulose en houtpulp. Viscose wordt helaas wel chemisch bewerkt en daardoor is het materiaal niet 100% natuurlijk te noemen. Het voordeel van viscose is dat je er lang fris in blijft, het zacht en ademend is. Nadeel van viscose is dat het niet zo sterk is als het nat is.