Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

De verschillende manchettenknopen

Sieraden voor mannen zijn delicaat en dienen met zorg worden gekozen. Dit zijn voornamelijk klassieke ringen, halskettingen en armbanden waar mannen zich al jaren aan wijden. Er is echter nog een ander interessant accessoire dat de look verbetert: manchetknopen. Maak een statement met dit tijdloze herenaccessoire!

De verschillende manchettenknopen  

Wat zijn manchetknopen?

Manchetknopen zijn decoratieve sluitingen die worden gebruikt om de manchetten van een overhemd vast te zetten. Ze zijn een symbool van verfijning en voegen een detailniveau toe dat pakken en stropdassen alleen niet kunnen. Manchetknopen zijn een uitstekende keuze voor het toevoegen van finesse aan uw kleding vanwege hun tijdloze elegantie, ultieme weelde en buitengewone veelzijdigheid.
 

Wanneer draagt u manchetknopen?

Manchetknopen worden gedragen bij een overhemd met dubbele manchetten. Ook wel “Franse” manchet genoemd. Wanneer u een formeel evenement bijwoont, zoals een bruiloft, een black tie event of bij zakelijke gelegenheden, laat uw accessoires u dan helpen om er het beste van te maken! Geen smoking outfit is compleet zonder een paar manchetknopen. Door de keuze te hebben uit verschillende kleuren, materialen en vormen, kunt u de perfecte match vinden, bijvoorbeeld met uw favoriete stropdas, geklede schoenen of de look van uw date.
 

Welke manchetknopen zijn er?

Manchetknopen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, maten, vormen en materialen. Hieronder volgen de verschillende manchetknoopstijlen:
 

  • Bullet Back Manchetknopen: bullet back manchetknopen behoren tot de populairste manchetknopen die beschikbaar zijn omdat ze het meest eenvoudig en veelzijdig zijn. Deze manchetknopen hebben een vaste sluiting aan de achterkant van de schakel die eenvoudig door de mouwgleuf schuift.
  • Manchetknopen met vaste achterkant: deze manchetknopen hebben een vaste sluiting aan de achterkant van de schakel die u eenvoudig door de mouwgleuf schuift. Ze glijden door uw manchetten zonder dat aanpassingen nodig zijn. Het voordeel van deze stijl manchetknopen is dat ze niet aangepast hoeven te worden.
  • Whale Back Manchetknopen: whaleback manchetknopen lijken erg op bulletback-manchetknopen, met als enige significante verschil de vorm van de sluiting aan de achterkant. Op deze manchetknopen heeft de achterkant een scherpe staaf die in lijn met de stengel draait en vervolgens op zijn plaats teruggaat om de manchet te sluiten.
  • Manchetknopen met balretour: aan beide zijden van deze manchetknopen worden balbevestigingen gebruikt, waarbij de ene zijde meestal groter is dan de andere. De kleinere kant vormt de achterkant van de manchetknoop. Deze manchetknopen werken op dezelfde manier als een manchetknoop met een vaste achterkant, omdat er geen aanpassingen nodig zijn.
  • Manchetknopen in kettingstijl: het meest traditionele type manchetknoop is de kettingschakel. Deze manchetknopen onderscheiden zich doordat ze een flexibele brug hebben die de voor- en achterkant van de manchetknopen met elkaar verbindt. Een aantrekkelijk kenmerk is echter dat ze meestal aan beide zijden zijn versierd.
 

Hoe draagt u manchetknopen?

U moet eerst het overhemd aantrekken voordat u de manchetknopen kunt bevestigen. Anders loopt u het risico dat u uw handen niet door de mouwen van het overhemd kunt halen. Volg deze stappen om te leren hoe u deze accessoires gemakkelijk aan uw outfit kunt bevestigen:

  1. Trek als eerst het overhemd aan waar u de manchetknopen bij wilt dragen.
  2. Vouw de manchetten van uw overhemd om, zodat er een 'dubbele manchet' ontstaat. Match/overlap de vier knoopsgaten om twee knoopsgaten te maken bij het vouwen.
  3. Lijn de knoopsgaten uit door de manchetten bij elkaar te houden.
  4. Steek tot slot de manchetknopen in de knoopsgaten. Sluit vervolgens de manchetknopen om de manchetten van het overhemd samen te voegen.
Manchetknopen moeten altijd 2 cm onder de mouw van het colbert uitsteken.