Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
Actie: 6 pakjes sokken bestellen naar keuze = 3 betalen (goedkoopste pakjes zijn gratis) < BESTEL snel >

Hoe combineer je een T-shirt?

Je kunt een T-shirt op veel verschillende manieren combineren: op een korte broek in de zomer, onder een trui of overhemd, of onder een blazer voor een smart casual look. Er zijn verschillende soorten T-shirts die elk een andere uitstraling hebben of een ander doel dienen. De overeenkomst: het zijn allemaal casual shirts.


 

Welke soorten T-shirts zijn er?

  • Standaard T-shirt
  • Ondershirt
  • Longsleeve
  • Poloshirt
 

Wat is het verschil?

Het standaard T-shirt is de meest simpele versie van het T-shirt. Ze komen in basiskleuren zoals wit, zwart, grijs of donkerblauw. Daarnaast heb je grafische T-shirts en shirts met prints die een meer casual look geven. Ondershirts zijn dunner en zachter van stof en zitten strakker op de huid. Ze zijn bedoeld om ergens onder te dragen. Het longsleeve shirt is een T-shirt met lange mouwen en zonder kraag. De stof van een longsleeve is ook vaak wat dikker. En dan is er het poloshirt. Dit is een T-shirt met een kraag en knoopjes.
 

Hoe combineer je een standaard T-shirt?

T-shirts draag je op een casual outfit, zoals op een jeans, chino of een katoenen of linnen broek. Of op een korte broek. Daarnaast kun je ze perfect dragen onder een trui. Tegenwoordig dragen ook veel mannen een T-shirt met een blazer of colbert, of zelfs met een pak. Dit geeft een smart casual look. Meer weten over de smart casual look? Lees het hier.
 

Hoe draag je een ondershirt?

Als je een overhemd of trui niet direct op de huid wil dragen, kun je er een ondershirt onder dragen. Dit maakt de outfit comfortabeler en warmer. Ze zijn niet zichtbaar onder een overhemd, maar zorgen wel dat het overhemd niet doorschijnt. Ook houden ze zweet tegen. Een ondershirt is effen van kleur en soepel en dun van stof. Kom hier meer te weten over het ondershirt.
 

Hoe combineer je een longsleeve?

Een longsleeve kun je voor een groot deel net zo combineren als een normaal T-shirt. Het is een casual kledingstuk. Je kunt hem dragen op een casual broek of semi-nette broek. Een chino, jeans of linnen broek leent zich hier goed voor. Ook op een korte broek kun je prima een longsleeve dragen. Fijn in de zomer voor als het ’s avonds wat kouder wordt.


 

Hoe combineer je een poloshirt?

Het poloshirt is een typisch vrijetijdsoverhemd. De kraag en knoopjes maken hem iets formeler dan het standaard T-shirt. Je kunt er alle kant mee op. Draag hem op een chino of andere casual broek of onder jasje. Lees dit uitgebreide artikel over de verschillende looks die je met een poloshirt kan maken.
 

V-hals versus ronde hals

Een ronde hals of V-hals maakt best een verschil. Over het algemeen vindt men een ronde hals wat zachter ogen en een V-hals wat zakelijker. Maar het verschilt per persoon wat de hals met je uitstraling doet. Een V-hals verlengt je nek optisch. Die is geschikt voor heren met een iets kortere of dikke nek. Een V-hals is ook handig als je langer wil lijken. Door een ronde hals lijken je schouders iets breder. Perfect dus voor smallere mannen. Ben je lang of heb je een lange nek? Ook dan is een ronde hals een goed idee.
 

Basics en prints

Wij raden iedere man aan om een aantal mooi zittende standaard T-shirts in de basiskleuren in huis te hebben. Zorg dat je in ieder geval een wit en een zwart shirt in de kast hebt liggen. Optioneel kun je dit aanvullen met wit of blauw. Naast de basiskleuren, zijn T-shirts perfect om met kleuren, prints en patronen te dragen. Altijd goed zijn pasteltinten zoals okergeel, turquoise, zalmroze, lichtblauw of mintgroen.