Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

Wat dragen mannen naar een begrafenis?

Naar een begrafenis draag je nette, rustige en donkere kleding. Dat toont respect naar de overledene en de familie. De meeste mannen dragen naar een uitvaart een net pak in een donkere kleur. Daaronder kun je een wit, grijs, blauw of zwart overhemd dragen. Draag je geen jasje? Zorg dan voor een zwart overhemd.


 

Welke outfit draag je op een uitvaart?

De kleuren donkerblauw, grijs of zwart worden het meest gedragen naar een begrafenis. De outfit waar je het nooit fout mee kan doen is een net zwart pak met een wit overhemd, een zwarte stropdas, nette zwarte schoenen en zwarte sokken. Maar donkerblauw of donkergrijs is ook een prima optie voor het pak. De meeste mannen kiezen voor een effen kleur, maar een licht, onopvallend krijtstreepje kan ook.
 

Welk overhemd past daarbij?

Onder een donker pak draag je een wit, grijs, lichtblauw of zwart overhemd. Kies voor een donkere, effen stropdas. Ga je voor een print? Een lichte en kleine stip of streep kan wel, maar zorg dat je weet wat je doet. Weet je het niet zeker? Ga dan voor de effen variant.
 

Schoenen en jas

Onder je outfit draagt je dichte schoenen in een kleur die erbij past. Zwart is meestal de beste keuze. Let ook op de jas die je aantrekt. Vaak is er bij een uitvaart een onderdeel in de buitenlucht. Zorg voor een nette jas, het liefst in een donkere tint.
 

Formeel versus informeel

Er bestaan natuurlijk verschillen tussen begrafenissen. De ene is informeler dan de andere. Hoe formeel een uitvaart is, ligt aan de overledene of de familie. Op een minder formele uitvaart kun je alleen een zwart overhemd dragen op een nette broek, zonder jasje. Ook een zwarte coltrui kan dan goed. Een spijkerbroek is echter niet aan te raden. Soms staat op de rouwkaart een dresscode vermeld. Is dit het geval? Probeer je hier zoveel mogelijk aan te houden. Ook hangt het af van het seizoen hoe je gekleed gaat naar een uitvaart. Bij warm weer is een linnen broek een goede optie.
 

Beter overdressed

Weet je niet zeker hoe formeel een begrafenis is? Kies dan altijd voor de nettere optie. Het is beter om overdressed, dan underdressed op een uitvaart te verschijnen.
 

Nette outfit

Zorg ervoor dat je kleding er netjes uitziet. Geen vlekken of gaten. Vermijd felle kleuren, prints en opdruk van beeld en tekst op je kleding. Let ook op je accessoires. Kleine details zijn prima, maar laat een groot horloge of zichtbare ketting thuis. Let ook op je schoenen. Kies voor dichte schoenen en zorg dat ze gepoetst zijn.