Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Wat is microfiber?

Microfiber (letterlijk vertaald: ‘microvezel’) is een ultradunne, synthetische draad die wordt gemaakt van polyamide en elastaan. Microfiber wordt onder andere verwerkt in nylon en Kevlar. Het wordt gebruikt in onderkleding, meubels en schoonmaakproducten. Iedere mix van microfibers heeft andere eigenschappen (zoals zachtheid, absorberend vermogen, etc.) en wordt speciaal ontwikkeld voor verschillende doeleinden.
De eigenschappen van microfiber

De doorsnee van een microvezel is tien keer dunner dan een mensenhaar. Daarom voelt stof van microvezels zeer luxe op de huid. Het is een van de lichtste stoffen, terwijl het zijn pasvorm altijd behoudt. Het is daarmee zeer geschikt voor ondergoed.

Microvezel is een verzamelnaam voor zeer dunne synthetische draden, die van verschillende synthetische materialen gemaakt kunnen zijn. Daarom kan microvezel zowel water-absorberend als -afstotend zijn, zowel ruw als zacht aanvoelen, en zowel erg sterk als zeer zwak zijn. De productiewijze en grondstof bepaalt de uiteindelijke eigenschappen. Voor iedere toepassingen wordt een speciale mix van eigenschappen gekozen.


De voordelen van microfiber

Microfiber is zeer elastisch, daarom is een zeer nauwe pasvorm mogelijk. De stof neemt de vorm van het lichaam aan. Dikkere microvezels bieden extra steun. Het is een ademende stof die vocht snel afvoert, waardoor u droog blijft. Het is sterk en duurzaam, maar toch erg licht. Het droogt erg snel. Afhankelijk van de grondstof is het 100% recyclebaar.


Voordelen van microfiber ondergoed

Ondergoed van microfiber draagt zeer comfortabel en is niet zichtbaar. Een microfiber ondershirt is daarmee het perfecte ondershirt voor onder uw overhemd. Microvezel ondergoed draagt daarbij zeer prettig. Microfiber boxers en slips knellen niet, en bieden meer ondersteuning dan ondergoed van katoen. Doordat het geen vocht opneemt heeft u minder kans op huidirritatie.


Toepassingen van microfiber

Microvezels wordt veelvuldig gebruikt in sportkleding, ondergoed en zwemkleding. Er wordt ook kunstsučde gemaakt van microvezels. Naast kleding wordt microfiber ook toegepast in schoonmaakartikelen (microfiber-doekjes, dweilen, etc.). Het materiaal wordt verder gebruikt als isolatiemateriaal in slaapzakken en auto’s.