Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Maten bepalen

12-01-201912-01-2019

Wat is confectiekleding?

Om te weten wat uw confectiemaat is, is het belangrijk om eerst te weten wat confectiekleding is en wat de verschillende confectiematen zijn. Daarnaast zullen wij u stap voor stap meenemen in het verhaal 'hoe moet ik mijn confectiemaat meten'. Confectiekleding is heel simpel te omschrijven, namelijk kleding dat niet speciaal voor jou op maat is gemaakt. Bijna iedere man past confectiekleding, al is het vaak wel merk afhankelijk. De ene man is namelijk groter of forser dan de ander. Daarnaast heeft het ook nog te maken met smaak. De ene man wil de kleding namelijk strak aangesloten hebben, terwijl de ander het liever wat wijder heeft. Bij HemdVoorHem.nl bieden we enkel confectiekleding, maar wel in alle soorten en maten. Zowel onze onderkleding als overhemden hebben verschillende pasvormen, van zeer strak getailleerd tot aan rechte (wijde) modellen.
 

Wat is een confectiemaat?

De confectiemaat is de maatvoering die standaard gebruikt wordt. Dit is echter bij spijkerbroeken, overhemden en ‘gewone’ kleding vaak wel weer verschillend. Zo worden er bij spijkerbroeken jeansmaten (ook wel inch maten) gebruikt, zoals 30,31,32, enz. Bij overhemden worden boordmaten gebruikt, bij T-shirts en dergelijke worden de lettermaten S tot en met 7XL gebruikt en bij sommige ondergoed merken worden nummermaten 1 tot en met 16 gebruikt. Wij begrijpen dat dit voor nogal veel verwarring zorgt en daarom hebben wij voor u hieronder een zeer uitgebreide maattabel gemaakt, waarin al deze confectiematen staan verwerkt. Let hierbij echter wel weer op, dat als de maat van een artikel hetzelfde is de pasvorm niet altijd gelijk is. Onze collectie confectie overhemden bestaan uit zes verschillende pasvormen. Hierdoor is het belangrijk dat zodra u een leuk overhemd ziet, u altijd even bij de maattabel van het desbetreffende overhemd kijkt. Hier kunt u zien of de breedte van uw taille en borst overeen komen met dit model overhemd. 

Hoe weet ik welke confectiemaat ik nodig heb?

Dit is een vraag die wij vaak te horen krijgen en het enige juiste antwoord hierop is ‘meten is weten’. Wij helpen u met onderstaand overzicht om inzicht te krijgen in de juiste confectiemaat voor u. De afmetingen zijn aangegeven in cm en borst, taille en heupomvang moeten helemaal rondom gemeten worden. Enkel dan kunt u de juiste confectiemaat voor uzelf of partner bepalen. Als u een kledingstuk gaat opmeten dan legt u deze plat neer, het aantal cm dat hier uitkomt doet u maal twee. Enkel dan weet u wat de juiste afmetingen zijn voor bijvoorbeeld een t-shirt, overhemd of ondergoed.


Met bovenstaand overzicht weet u precies welke confectiemaat u nodig heeft, maar hoe meet u nu precies? Volg de onderstaande instructies en u zal tot het juiste resultaat komen. 

confectiemaat meetinstructies

Confectiekleding oftewel prêt-à-porter bij HemdVoorHem.nl

Bij HemdVoorHem.nl bestaat de gehele collectie uit confectiekleding, wij hebben helaas nog niet de mogelijkheid om overhemden en shirts op maat te maken. Wel zijn wij druk bezig met een eigen collectie, ook deze zal confectie zijn. Maar hier houden we wel rekening met de extra lange mannen bijvoorbeeld. Zij hebben vaak het probleem dat ondershirts bij confectiekleding vaak te kort zijn, maar willen deze ook graag in hun broek stoppen zodat er geen koude rug ontstaat. Dit is één van de vele punten waar wij rekening mee gaan houden, dus nee geen opmaat gemaakte kleding maar wel ontworpen met passie voor iedere man. Het duurt nog even voordat deze bij ons online in de winkel verkrijgbaar zijn, maar in de tussentijd heeft u meer dan genoeg keuze uit ons brede merkenaanbod.