Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >
Filter
 

Geklede heren riem 

Een riem die u bij een pak of nette pantalon draagt is over het algemeen wat smaller en wat subtieler dan een causla riem. Een riem is niet alleen iets om de broek mee vast te snoeren (dan kan u beter een maatje kleiner kopen, want zo'n gerimpelde broek staat niet heel charmant) maar vooral een accessoire die de outfit af maakt. Een mooie riem in een goed zittend pak met een overhemd en bijpassende schoenen maken een zakelijke outfit helemaal compleet.
 

Riem maten

Riemen komen in verschillende maten, dat is logisch want we dragen ook niet allemaal dezelfde kledingmaat. Alleen, zoals bij elke maatvoering, is het wel eens onduidelijk waar de maat op slaat. Een riemmaat wordt aangegeven in centimeters, bij heren gaat dat vanaf 85cm in stappen van 5 of 10 centimeter (afhankelijk van de fabrikant) steeds verder omhoog. Maar wat zegt deze maat nou eigenlijk?
De riemmaat is een taillemaat; het geeft de omvang van de taille die het kan omvatten weer. Dus niet de lengte van de riem! Door uw taille te meten net onder navelhoogte, of lager als u uw riem altijd erg laag draagt, weet u in welke riemmaat u past. De hoeveelheid centimeters van de riemmaat is gemeten van de gesp tot het middelste gaatje, op die manier heeft u beide kanten op speling. 
 

Bijvoorbeeld

U heeft een centimeter gevonden, zo niet gebruik dan een touw, stropdas, verlengsnoer of in ieder geval iets langs, duns en flexibels. Houd de ene kan vast onder uw navel, doe de centimeter rondom en kijk op hoeveel centimeters u uitkomt. Of meet even met een rolmaat na hoeveel touw o.i.d. u nodig had om rond te komen. Stel, u komt uit op 103 cm. Dan kiest u voor riemmaat 105 cm. Dan heeft u voldoende ruimte om na het eten de riem een gaatje te laten vieren, maar ook  de mogelijkheid om na een dagje sporten en sla eten de riem een gaatje strakker te doen.

 

Online bestellen

Wilt u onze riemen eens proberen om te zien welk verschil ze kunnen maken?  Of bent u al overtuigd en wilt u uw voorraad bijwerken met andere kleuren of stijlen? U kunt allerlei soorten riemen online bestellen bij Hemdvoorhem.nl. Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.
 

Geklede heren riemen


Een geklede pantalon vraagt om een andere riem dan een sportieve broek. Door de fijnere materialen heeft een nette broek toch een andere uitstraling dan een casual broek. Hetzelfde geldt voor de riem. Bij een geklede pantalon hoort een iets smallere gladde riem met een onopvallende gesp. Deze riemen zijn mooi afgewerkt en subtiel, terwijl sportievere riemen toch een wat ruigere uitstraling hebben. Natuurlijk zijn er ook wat overlappingen omdat bij een chino of gekleurde katoenen broek een mooie suède wat smallere riem het ook heel goed doet. Vooral als het nog matcht met de schoenen ook.

Bestel uw favoriete riem eenvoudig en snel online. Gratis verzending en retour. 
Sorteren naar
Sorteren naar