Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >
Alle hoofdcategorieen Verfijn op subcategorie
Filter

Kent boord
Het kiezen van een overhemd is niet zomaar gedaan. Er zijn een hoop elementen waar u goed op moet letten, waaronder het boord (ook wel de kraag van een overhemd). Het boord lijkt een onschuldig onderdeel van een overhemd, maar het bepaalt de gehele uitstraling van het kledingstuk. In dit artikel laten we u kennis maken met het Kent boord. De kraag van een overhemd is geen detail. Het bepaalt hoe de nek van een overhemd oogt. Zonder boord, geen overhemd. Boorden zijn echte mode items. Het wisselt per seizoen af welke boorden in de mode zijn. De ene keer zijn kragen met lange punten in en de andere keer zijn kragen die omhoog staan helemaal hot en happening. Echter is en blijft het Kent boord altijd een klassieker.

Wat is een Kent boord?

Dit is een kraag die u het meeste ziet terugkomen in de overhemdenwereld. De kraag herkent u aan verschillende aspecten. Het boord heeft korte / halflange punten die naar beneden wijzen. Gemiddeld genomen is de afstand wijder vergeleken bij veel andere boorden. In het Engels wordt de kraag daarom ook wel de "English Spread" genoemd. Het is een formeel klassiek boord, geschikt voor iedere man. Een Kent boord overhemd is een eenvoudig te dragen kledingstuk. Het maakt niet uit of het draait om een informele gelegenheid of een formele bijeenkomst, met deze boord bent u altijd gekleed. De kraag is altijd een veilige optie en daarmee een onmisbaar item in de garderobe van iedere man. Schaf een overhemd met deze boord aan in een makkelijk te dragen kleur (zoals wit, grijs, bruin of zwart) en u heeft altijd een overhemd voor handen. Bij een formele gelegenheid kunt u het overhemd prima combineren met een stropdas. Gaat het om een minder formele gelegenheid? Dan kunt u het overhemd dragen zonder stropdas. Ook dan blijft het overhemd een echte eyecatcher.
 

De moderne varianten

Een overhemd met dit type boord is geboren in Groot-Brittannië. De Engelse hertog van Kent is de grondlegger van deze kraag. Het is een typische Engelse stijl door de klassieke verschijning. Echter werd deze klassieke uitstraling niet door iedereen gewaardeerd. In 1920 werd de kraag als te stijf gezien. Het gevolg? Er kwamen moderne varianten op de kraag. De afgelopen jaren is de English Spread kraag steeds verder ontwikkeld. Van nature is deze kraag zeer klassiek, maar er zijn nu ook overhemden met moderne varianten op deze kraag: de New Kent kraag en de New York Kent kraag. De New Kent kraag is een modieuze, elegante en veel voorkomende kraag. Deze boord is een ideale combinatie tussen de klassieke kraag en de Haifische kraag. Deze kraag heeft iets wijder uiteenlopende kraagpunten, maar bereikt net niet dezelfde afstand als de Haifische kraag. De kraag is ideaal te combineren met een stropdas, maar het mag ook zonder stropdas gedragen worden. De New York Kent kraag is een kleinere variant op de klassieke kraag. Deze boord ziet u met name terug bij slim fit overhemden en andere overhemden die een getailleerde pasvorm hebben. In tegenstelling tot de New Kent kraag, is deze kraag niet geschikt voor alle stropdassen. Een overhemd met zo'n boord moet gecombineerd worden met een kleine stropdas. Dan komt het overhemd het beste tot z'n recht. Een overhemd met deze boord is ook goed te dragen zonder een stropdas.
 

Bij wie staat deze kraag goed?

Een boord is zeer bepalend voor uw uitstraling. De kraag zit dicht bij het gezicht en daarmee is het één van de eerste dingen die opvalt. Een kraag kan goed staan bij uw gezicht en de sterke punten benadrukken, maar het kan ook een totale misfit zijn. Daarom is het goed om meer te weten te komen over deze English Spread kraag en of het u wel of niet staat. De kraagpunten van een Kent kraag vormen een omgekeerde V. Een omgekeerde V maakt de kin optisch breder. Daarmee staan deze kragen fantastisch bij mannen met een slank gezicht. Een slank gezicht kan iel ogen. Door de horizontale lijnen van de kraag, wordt het gezicht breder. Hetzelfde principe werkt voor mannen met lange gezichten. Door te werken met de horizontale effecten van de kraag, lijkt een gezicht minder lang. Zo moeten mannen met lange en / of slanke gezichten de narrow-point kragen vermijden. Deze kragen benadrukken de slanke lange vorm van een gezicht.
 

Combineren met de juiste stropdas

De English Spread kraag is door de wijd uiteenlopende punten goed te combineren met grote stropdassen. De Windsor das en de Shelby knoop zijn voorbeelden die fantastisch aansluiten bij deze overhemden. Het fijne aan overhemden met een English Spread kraag is dat ze ook gedragen kunnen worden zonder stropdas.
 

Kent overhemd


De meest voorkomende boord op een overhemd is de kent kraag. Deze boord is er in verschillende varianten, van klassiek tot trendy. Op overhemden met een ruime pasvormen vindt u meestal de klassieke Kent boord, op een moderne variant zit meestal een New Kent kraag (veel moderner) en op de strak gesneden shirts een New York Kent boord, de meest trendy variant onder de Kent boord.

Bestel uw favoriete overhemden met een kent boord eenvoudig online. Gratis verzending en retour!
Sorteren naar
Sorteren naar