Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>
Alle hoofdcategorieen Verfijn op subcategorie
Filter

Ledûb overhemden

Een overhemd is niet zomaar iets en ook lang niet elk merk maakt ze hetzelfde. De overhemden van Ledûb zijn dan ook op hun eigen manier speciaal. In tegenstelling tot de meeste andere merken, zijn de overhemden van Ledûb voor de Nederlandse man gecreëerd. Voor lang, dik en dun zijn er Ledûb overhemden voor elke mogelijke gelegenheid. Zo kunt u er dus zeker van zijn dat u altijd goed gekleed de deur uit gaat, want het juiste shirt is ook zo gevonden!Origine van Ledûb

Als we aan de kledingindustrie denken op het moment, dan zien we grootschalige producties voor ons. Zoals u zich misschien wel voor kunt stellen, is dit niet altijd het geval geweest. De meeste merken zijn dan ook in de vorige eeuw tot stand gekomen en zijn van daaruit gegroeid. Eén van de vereiste is meestal wel dat er iets nieuws de markt op gebracht wordt. Ledûb is hier het perfecte voorbeeld van.

Ledûb is tot stand gekomen in het Brabantse dorp Budel, omgekeerd gelzen is dat Ledûb! Tot op de dag van vandaag zit het bedrijf nog steeds in het dorp en behoudt dus erg sterk zijn connectie met de Nederlandse man.

Vanaf de oprichting in 1963 is er wel het één en het ander op het modegebied veranderd. Gelukkig gaat Ledûb hierin mee en geeft u elk seizoen een sprankelende nieuwe collectie met weer nieuwe en unieke ontwerpen. Gelukkig houden ze zich wel vast aan hun ideeën over hoe een strijkvrij overhemd leuker gemaakt kan worden.Ledûb boord

Eén van de dingen die Ledûb doet om de klassieke overhemden op te fleuren is door een contrast kleurtje of een motiefje in de boord te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat u uw overhemd zakelijk prima met een stropdas kunt dragen en casual met de boord open, op beide manieren is het een fijn overhemd om naar te kijken.

Ledûb staat beter bekend om het feit dat ze overhemden produceren met vijf verschillende types boorden. U zult de standaard button-down boord en vlinderboord voor smokings wel kennen, maar dan blijven er nog drie over. Deze drie zijn dan ook iets minder bekend, maar als u ze eenmaal heeft geprobeerd, zult u niet meer zonder willen.

De cut away boord van Ledûb wordt perfect gecombineerd met een pak en stropdas. De boord van het overhemd heeft meer ruimte waar de stropdas zit, waardoor het allemaal niet zo opgekropt voelt bij uw nek. Dit wordt gedaan doordat de punten van de boord rond weg worden gesneden.

De wide spread boord van Ledûb lijkt heel erg op een cut away boord, met als verschil dat de punten niet rond zijn weggesneden, maar dat ze rechtdoor lopen. Ook dit zorgt ervoor dat u meer ruimte heeft om een knoop van de stropdas te maken.

Als laatste is er de semi spread boord van Lebûb, zoals de naam al insinueert, is de ruimte tussen de boord gehalveerd. Voor sommige mannen is de wide spread net iets te enthousiast en is er dus iets minder ruimte nodig, waarvoor de hoek waarop de punt gesneden wordt, gehalveerd is.Pasvormen van Ledûb

Zoals u waarschijnlijk van de meeste andere overhemden merken gewend bent, heeft ook Ledûb verschillende pasvormen. Dit zorgt ervoor dat elke man netjes in een overhemd past. Om het spannend te houden, heeft ook Ledûb deels zijn eigen benamingen voor deze pasvormen.

Veel mannen zullen een comfort fit dragen van de meeste merken, om alles zo makkelijk mogelijk te houden heet dit bij Ledûb de regular fit. Dus gewoon normaal, niet getailleerd en is een recht overhemd. Mocht dit te wijd voor u zijn, dan is er altijd nog een modern fit, deze wordt bijna bij elk ander merk ook zo genoemd. Als laatste is er een slim fit die voorheen bekend stond als de tailored fit maar wat iets te veel verwarring gaf. Deze is strak getailleerd en dus perfect voor de slanke mannen.Ledûb extra mouwlengte

Als we het hebben over het perfecte overhemd voor de Nederlandse man, dan moeten we het eigenlijk ook hebben over de extra mouwlengte. Het vaakst voorkomende probleem tussen Nederlandse mannen en overhemden, is dat de mouwen te kort zijn. De afgelopen jaren is hier steeds meer aan gewerkt en worden er ook overhemden met deze extra lengte aangeboden.

Bij de meeste merken zult u de optie mouwlengte 7 tegenkomen, ook bij Ledûb is dit het geval. Dit betekent dat de mouwen 70 centimeter zijn, in plaats van de gebruikelijke 64. Ook deze biedt Ledûb aan, als de standaard mouwlengte 5.Ledûb strijkvrij

Een overhemd dat niet strijkvrij is kan eigenlijk niet meer in deze tijd. Iedereen die vaak een overhemd draagt, heeft een kast vol met strijkvrije overhemden hangen. Om deze collectie te kunnen laten groeien, zijn ook de meeste overhemden van Ledûb strijkvrij.

Een overhemd wordt strijkvrij door het unieke proces waarmee de katoen behandeld wordt. Tijdens dit proces komt er een heel dun waslaagje over de draden katoen wat ervoor zorgt dat het een rechte vorm aanhoudt. Dit is waarom strijkvrije overhemden er niet blij van worden als ze gestreken worden, dan beschadigt het waslaagje en kan het overhemd toch gaan kreukelen.Ledûb online

Online overhemden van Ledûb bestellen gaat hartstikke makkelijk bij ons. Op onze site staan alle mogelijke varianten die u maar zou kunnen bedenken, met elk seizoen een update. Ledûb overhemden online bestellen doet u dus bij HemdVoorHem.nl!

Ledűb overhemden


Een overhemd van Ledub past perfect bij de Nederlandse man en wordt natuurlijk in een Nederlands dorp gemaakt. Om het een beetje leuk te houden, heeft Ledûb veel verschillende overhemden met printjes en speelt vaak enorm leuk met een contrast in de boord. Omdat het een Nederlands merk is, is het grootste gedeelte natuurlijk ook nog eens online te kopen met een mouwlengte 7. En als dat nog niet genoeg goed nieuws is, dan zult u vast blij zijn te horen dat deze overhemden ook nog eens strijkvrij zijn, zoals dat natuurlijk hoort bij ons.

Bestel uw nieuwe Ledûb overhemden bij HemdVoorHem.nl met gratis verzending
Sorteren naar
Sorteren naar