Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x

De stropdas en het overhemd

14-03-201914-03-2019


Styletips combineren van een das met een overhemd


Stropdassen en overhemden zijn dan wel twee totaal verschillende elementen van een outfit, toch kunnen ze elkaar maken of kraken. Wat de uitkomst is, hangt volledig van welke keuze u maakt! De combinatie van stropdassen en overhemden is er een die voldoende aandacht kan gebruiken. Veel te vaak nog lopen mannen immers op straat met stropdassen en overhemden die op zich wel mooi zijn, maar volledig stijlloos ogen door de verkeerde combinatie!

Om dit te vermijden is het dan ook belangrijk u goed te informeren over welke stijlen, kleuren en patronen bij elkaar passen en welke niet. Vooral als het gaat om een formele gelegenheid komt al snel de vraag of de keuze die u heeft gemaakt wel de juiste is. Om verwarring te vermijden en u te helpen bij het creëren van de perfecte outfit zijn de volgende drie tips dan ook perfect!

1. De kleuren

De regel is dat contrasterende kleuren u nog altijd de meeste zekerheid geven bij het combineren van een hemd en stropdas. Hoewel het kiezen van complementerende kleuren een aantrekkelijke optie lijkt, kan dit er vaak voor zorgen dat u téveel opvalt. En dat is meestal niet de bedoeling. Experimenteer gerust een beetje met kleuren en tinten, maar probeer deze regel in het achterhoofd te houden. Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat uw outfit er saai en té sober uitziet. Balans vinden is dus de boodschap!

2. Drukke designs en patronen

Vervolgens is het aangeraden om patronen altijd in combinatie te brengen met effen elementen en grote en kleine patronen af te wisselen. Als u bijvoorbeeld een hemd draagt met horizontale strepen, kies dan voor een das met verticale, dikkere strepen of helemaal géén. Patronen combineren zorgt er al snel voor dat u er als een clown gaat uitzien en dat is bij de meeste gelegenheden niet de bedoeling.

3. Volg gewoon de regels

Tenslotte is het soms nog het beste om u aan de regels te houden. Draag bijvoorbeeld een donkerrode das op een lichtblauw hemd, twee kleuren die nooit tegen elkaar kunnen afsteken. Zo kunt u onmogelijk iets mis doen! Met een wit overhemd kunt u het makkelijkst combineren.