Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Het dragen van een bretels

06-03-201906-03-2019


De etiquetten van bretels


Bretels: een kledingstuk dat enkele jaren geleden een no-go was omdat het ouderwets oogde. Tegenwoordig kiezen steeds meer mannen echter voor bretels of een broekdraagband om hun look te vernieuwen. Natuurlijk gaat het om een kledingstuk dat veel mannen eigenlijk zelfs niet kennen en dan ook niet zo goed weten hoe je het moet dragen. Tips zijn daarom dan ook altijd welkom.

Bij het dragen van een broekdraagband steken enkele vragen de kop op. Hoe hoog moet ik de bretels dragen? Welke kledingstukken kan ik ermee combineren en welke helemaal niet? Welke kleuren passen bij bretels en welke zijn een echte no-go? Om antwoord te vinden op dergelijke vragen is een mini-cursus over hoe u dit kledingstuk draagt dé oplossing.

De hoogte van de broekdraagband


Broekdraagbanden beschikken over stellers of schuifriemen. Vaak vragen mannen zich af hoe hoog ze deze riemen nu precies moeten dragen om een mooie look te verkrijgen. Het spreekt voor zich dat u de schuivers natuurlijk niet tot aan de oren wilt hebben, maar ook niet zo laag dat ze tegen de grond gaan hangen. Gebruik als richtlijn dat de schuivers tussen de opening van uw hemd en de borst moet hangen.

Natuurlijk dragen vele mannen hun riemen lager maar als u deze hoogte aanneemt kunt u weinig verkeerd doen. Wat u echter écht moet vermijden is dat ze boven uw sleutelbeen hangen!

De kleur van de broekdraagband


Vervolgens speelt ook de kleur van de broekdraagband een grote rol bij de uitstraling die ermee gecreëerd wordt. Het antwoord op deze vraag is echter eenvoudig: er zijn geen regels. Het belangrijkste is dat u doet waar u zich goed bij voelt, zolang de rest van de outfit er maar bij past!

Het is bijvoorbeeld aangeraden om een contrast te creëren tussen de riemen van de bretels en uw overhemd, zodat een mooi geheel gevormd wordt. Zo past een lichtrood hemd bijvoorbeeld goed bij lichtblauwe bretels, zolang de tinten op zich niet tegen elkaar afsteken. Denk goed na voor u kleurcombinaties kiest. Zo slaagt u erin om een voorheen als ouderwets beschouwd kledingstuk nieuw leven in te blazen!