Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
BLACK FRIDAY nu 25% korting op bijna alles

Hoe heet kan je een wit T-shirt wassen?

02-09-202202-09-20223 tips wit t-shirt wassen


Hoe krijgt u die gele vlekken uit uw witte t-shirt? Hoe zorgt u ervoor dat uw witte shirt mooi wit blijft in de was? Hoe voorkomt u dat uw witte kledingstuk krimpt? Ja, een wit t-shirt is onmisbaar in de garderobe voor het maken van kledingcombinaties. Echter zijn het lastige kledingstukken op het gebied van wassen. Want hoe pakt u dat nu juist aan? In dit artikel volgen een aantal tips om een wit t-shirt juist te wassen.
 

Ken de wasvoorschriften


Gooi niet klakkeloos uw witte t-shirt de wasmachine in. Het is beter om eerst goed op de hoogte te zijn van de wasvoorschriften. Kijk daarom eerst naar het waslabel dat in het t-shirt zit. Zo'n waslabel laat via pictogrammen weten hoe warm uw shirt gewassen moet worden, of uw witte t-shirt in de droger mag en met welke schoonmaakmiddelen uw shirt schoongemaakt mag worden. Indien u graag t-shirts op hoge temperaturen wilt schoonmaken, dan is het belangrijk dat u shirts aanschaft die gemaakt zijn van stoffen en garen die bewerkt zijn.
 

De juiste witwasmiddelen en temperatuur


Een wit t-shirt wilt u het liefst zo lang mogelijk wit houden. Het klinkt misschien goed om bleekmiddel te gebruiken, maar dat werkt averechts. De kans op gaatjes en verkleuring van uw t-shirt vergroot enorm. Om de levensduur van uw witte kledingstukken te verlengen, kunt u beter kiezen voor speciale witwasmiddelen. In deze wasmiddelen zitten ingrediënten die de witte kleur van uw t-shirts versterkt. Daarnaast verdwijnen hardnekkige vlekken, zoals koffie, thee en frisdrank beter uit uw kleding. Het poeder dat in deze schoonmaakmiddelen zit doodt de bacteriën.

Niet alleen is het belangrijk om uw witte wasgoed schoon te maken met de juiste wasmiddelen. Het is net zo belangrijk om uw witte t-shirts op de juiste temperatuur te wassen. Het is goed om de t-shirts op een vrij lage temperatuur te wassen. Een temperatuur tussen de 30 graden en de 60 graden wordt meestal aangeraden. Wanneer u uw witte shirts op een te hoge temperatuur wast, kan het zijn dat de kleur vervormt en het kledingstuk zelf krimpt.
 

Was witte t-shirts apart


Bij het wassen van witte t-shirts doet u er verstandig aan om witte en gekleurde kleding gescheiden te houden. De gekleurde kleding kan afgeven aan de witte t-shirts, maar ook andersom. Hierdoor gaan de kleuren van uw kledingstukken minder lang mee en dat is zonde. Plan in uw agenda handig in wanneer u de witte was doet en wanneer u de gekleurde was oppakt. Om fouten te voorkomen kunt ervoor kiezen om een wasmand aan te schaffen waar alleen maar witte was in mag.