Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
Het is SALE met kortingen tot 50%

Hemd voor smoking

Het overhemd wordt op verschillende manieren gedragen, en wordt bijna voor elke gelegenheid gedragen. Men draagt een overhemd meestal op een spijkerbroek, onder een pak of smoking. Er zijn veel verschillende vormgevingen voor verschillende aangelegenheden. Een heren overhemd met verborgen knoopjes, dubbele manchet en vaak een opstaande kraag wordt meestal gedragen onder een smoking. Bij smokings hoort meestal ook een vlinderdas.

Het hemd is in verschillende maten en prijzen beschikbaar. Bekijk hier onze collectie online >>

smoking hemden


Geschiedenis van het smoking overhemd

Elk overhemd heeft een boord en aan de voorkant zit een sluiting. Tot ongeveer 1940 droegen mensen losse boorden boven het hemd, elke dag een rein eenheid. In de 21’ste eeuw draagt bijna iedereen het hemd met de boord daaraan vast. Van oorsprong komt de overhemd van het hemd. De hemd is ook wel bekend onder Boezeroen. Voorheen was het overhemd met lange mouwen en, een korte kiel. Tegenwoordig wordt een overhemd in het Engels ook wel een dress shirt genoemd.

De boord bij een overhemd voor smoking

Het boord van deze hemden worden ook wel een Vadermoordenaar genoemd. Dit herkend men alleen aan de voorkant van het hemd. Daarbij zijn de enige knopen voorzijde verborgen. Er zijn verschillende soorten boorden, dit is een zeer populair kledingstuk om onder een smoking te dragen.

Manchetten enkel of juist dubbel

Manchetten maakt de mouwen vast ter hoogte van de polsen. Men sluit meestal de mouwen met een enkele manchet. Men draagt een dubbele manchet bij speciale gelegenheden. Het is erg authentiek om een dubbele manchet te dragen. Bij de smokings dragen mensen meestal een dubbele manchet, dit is volgens de etiquete. Manchetten zitten vast met een bachelor knots of manchetknopen.