Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Hoe knoop je een herensjaal?

Een herensjaal kun je op vele manieren knopen. Knopen is in het geval van een das eigenlijk een te groot woord. Een sjaal sla je meestal om. Maar hoe je hem omslaat, dat maakt nogal een verschil. Wil je een nette look of juist een nonchalante vibe? In dit artikel geef ik vijf simpele manieren om je sjaal te knopen en om te slaan.


 

1: Omhangen

Voor een formele uitstraling. Simpeler kan niet. Je hang de sjaal simpelweg om je nek en zorgt dat beide uiteinden even lang zijn. De das hang je onder je overjas waarbij hij nog net zichtbaar is.
 

2: Halve omslag

Dit creëert een casual en nonchalante look. De slag is simpel. Hang de sjaal om je nek waarbij een punt langer is dan de ander. De lange kant sla je nog een keer om zodat die zijde op je rug hangt.
 

3: Helemaal omslaan

Wil je simpelweg dat een sjaal je warm houdt? Hang de das om je nek waarbij het ene uiteinde veel langer is dan het andere. Sla de lange kant nog een keer helemaal om je nek. Beide uiteindes zijn uiteindelijk ongeveer even lang. Als je sjaal hier niet lang genoeg voor is, begin je andersom. Hang de das dan zo om je nek dat beide uiteinden op je rug hangen. Kruis deze einden en breng ze naar de voorkant.
 

4: Als col

Deze omslag staat stijlvol en is lekker warm. Je hangt de sjaal zo om je nek dat de uiteinden op je rug liggen. Deze uiteinden kruis je en breng je naar de voorkant. Vervolgens stop je beide uiteinden terug in de das zodat er een soort col ontstaat.
 

4: De doortrek-lus

Bij deze knoop, ook wel de Franse knoop genoemd, blijft de sjaal goed zitten. Bovendien ziet het er erg net uit. Vouw de sjaal in tweeën en hang hem om je nek. Trek de losse uiteinden samen door de lus van de andere kant.
 

5: de Ascot knoop

Deze knoop gebruik je bij een korte zijden sjaal of van een andere dunne stof. Het geeft een stijlvolle look, maar is minder formeel dan bijvoorbeeld een stropdas. Hang de sjaal om je nek met de uiteinden aan de voorkant. Zorg dat één uiteinde langer is. Maak een knoop dichtbij je hals waarbij je het lange uiteinde over het korte slaat. Hang vervolgens het lange uiteinde over het korte en stop beide uiteinden onder je overhemd.