Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
Het is SALE met kortingen tot 50%

Strijkvrije smoking overhemden

Bij Hemdvoorhem.nl bestel je strijkvrije smoking overhemden.

  

De eerste kreukvrije overhemden waren vaak erg hard en werden meestal gemaakt van polyester. De strijkvrije overhemden van hedendaags (de overhemden uit onze webwinkel) zijn van 100% strijkvrij katoen. De katoenen vezels (waarvan de overhemden worden gemaakt) worden eerst in een harsbad gelegd. Met een langstapelige katoenen draad wordt getwijnd, ofwel ineengedraaid. Daarna worden de draden geweven tot een kreukvrije stof.

Goedkopere strijkvrije overhemden worden vaak nog op de ouderwetse manier vervaardigd. Deze worden in een in een bad met ammoniak gelegd (een chemisch proces zorgt ervoor dat de stof kreukvrij wordt). Deze methode heeft als nadeel dat de overhemden maar 10-15 wasbeurten strijkvrij (hierna is de caoting eraf gewassen) en de stof verliest haar ademende karakter, dit leidt tot zweterigheid.

De smoking overhemden uit onze webwinkel zijn allemaal met een harsbad behandeld en blijven totdat de boorden / manchetten versleten zijn (na meer dan 100 wasbeurten) kreukvrij en zijn door hun ademde karakter zeer aangenaam om te dragen (zuurstofdaarlatend en hebben maximale vocht opname). Bij ons in de webwinkel kunt u terecht voor de strijkvrije overhemden merken: OLYMP, Eterna en Seidensticker.

De strijkvrije smoking overhemden van onze webwinkel mogen op maximaal 40 graden worden gewassen. Het overhemd kan het beste nat worden opgehangen. Het gewicht van het water trekt de kreukels uit het overhemdhemd. Eventueel resterende vouwen worden door uw lichaamswarmte tijdens het dragen vanzelf glad. Wij adviseren u de strijkvrije overhemden niet te drogen in een wasdroger, dit voor het behoud van uw overhemden.

Meer over smoking overhemden van Hemdvoorhem.nl:

- Smoking overhemd
- Smoking & Rokkostuum
- Smoking overhemd wassen
Smoking overhemd online bestellen
- Vlinderdas collectie

Klik hier om een smoking direct online te bestellen!